Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-24 19:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/arabvarldens-konvulsioner-kommer-att-paga-lange/

DN Debatt

DN Debatt. ”Arabvärldens konvulsioner kommer att pågå länge”

Attacken i Paris kom knappast som en blixt från klar himmel. Under de senaste veckorna har vi sett Daish i en eller annan form slå till med terror i Ankara, över Sinai, i Beirut och nu i Paris, skriver Carl Bildt.
Attacken i Paris kom knappast som en blixt från klar himmel. Under de senaste veckorna har vi sett Daish i en eller annan form slå till med terror i Ankara, över Sinai, i Beirut och nu i Paris, skriver Carl Bildt. Foto: Kenzo Tribouillard AFP

Avgörande utmaningar. Daish vill ha ett ”krig” mellan våra samhällen. Men detta är en strid inom en civilisation och religion, och det är endast där och av dem som den kan vinnas. Vår uppgift är att bygga länkar och skapa förtroenden. Vi måste också ge dem som nu söker sig till vårt Europa möjligheter till integration och framtid, skriver Carl Bildt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in