Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-14 07:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/arbetskraftsinvandrare-utnyttjas-i-skonhetsbranschen/

DN Debatt

DN Debatt. ”Arbetskraftsinvandrare utnyttjas i skönhetsbranschen”

Inom skönhetsbranschen ser vi en tydlig etnisk segmentering. Arbetskraft från Vietnam invandrar för att arbeta på nagelsalonger, arbetskraft från Thailand på massagesalonger. Följderna av det blir att en grupp invandrare isoleras från samhället, skriver artikelförfattarna.
Inom skönhetsbranschen ser vi en tydlig etnisk segmentering. Arbetskraft från Vietnam invandrar för att arbeta på nagelsalonger, arbetskraft från Thailand på massagesalonger. Följderna av det blir att en grupp invandrare isoleras från samhället, skriver artikelförfattarna. Foto: Henrik Witt/TT

DN DEBATT 5/10. I vår nya rapport om skönhetsbranschen visar vi hur reglerna för arbetskraftsinvandring försätter arbetstagarna i ett kraftigt underläge gentemot arbetgivarna. Handel med arbetstillstånd, påtvingade återbetalningar av löner och otillåtna arbetstider är exempel på missförhållanden, skriver Susanna Gideonsson och Ola Palmgren, Handelsanställdas förbund.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in