Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-26 01:42

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/arbetskraftsinvandring-har-blivit-ett-nytt-satt-att-fly-krig/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Arbetskraftsinvandring har blivit ett nytt sätt att fly krig”

Det finns internationella avtal om flyktingmottagande, men i praktiken hindrar EU människor att fly med bland annat hård gränsbevakning, skriver de två debattörerna.
Det finns internationella avtal om flyktingmottagande, men i praktiken hindrar EU människor att fly med bland annat hård gränsbevakning, skriver de två debattörerna. Foto: MAGNUS HALLGREN / DN / TT

Ny studie. Över hälften av de arbetskraftsinvandrare som stannar i mer än två år söker asyl. Det beror på EU:s hycklande flyktingpolitik. Det krävs lagliga vägar in i Sverige. Samtidigt stannar den kvalificerade arbetskraft vi behöver alltför kort tid i landet. Vi behöver få den att stanna, skriver två chefer på tankesmedjan Fores.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.