Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-23 01:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/arbetsmarknadens-flexibilitet-avgor-hur-vi-klarar-krisen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Arbetsmarknadens flexibilitet avgör hur vi klarar krisen”

Ett stort misstag var att arbetsmarknaden inte reformerades efter 1990-talets kris. Konsekvensen har blivit ihållande hög arbetslöshet, särskilt bland ungdomar och utlandsfödda, skriver artikelförfattarna.
Foto: Peter Kroon/AF

DN DEBATT 30/3.

Forskarna Nils Karlson och Charlotta Stern: Precis som vid tidigare kriser kommer  coronakrisen att leda till stora strukturförändringar.

Företag kommer att slås ut och arbetslösheten kommer att stiga i vissa branscher. Ett centralt inslag i krisbekämpningen måste därför bli reformer som ökar arbetsmarknadens flexibilitet och matchningsförmåga.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.