Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-21 02:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/arbetssjukdomar-som-stress-dodar-fler-an-arbetsplatsolyckor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Arbetssjukdomar som stress dödar fler än arbetsplatsolyckor”

Forskningen visar att det går att minska den arbetsrelaterade dödligheten genom förebyggande åtgärder på arbetsplatsen och tillämpning av ny kunskap som minskar förekomsten av stress och skiftarbete, skriver Erna Zelmin-Ekenhem.
Forskningen visar att det går att minska den arbetsrelaterade dödligheten genom förebyggande åtgärder på arbetsplatsen och tillämpning av ny kunskap som minskar förekomsten av stress och skiftarbete, skriver Erna Zelmin-Ekenhem. Foto: Henrik Montgomery/TT

DN DEBATT 28/4. Riskfaktorer som stress, skiftarbete, motoravgaser, buller och ihållande fysiskt tungt arbete skördar varje år mer än 500 människors liv per riskfaktor. Antalet dödsfall på grund av arbetsrelaterad stress kommer att öka enligt den analys som forskare gjort på vårt uppdrag, skriver Erna Zelmin-Ekenhem, generaldirektör, Arbetsmiljöverket.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in