Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-25 22:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/arnholms-recept-duger-inte/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Arnholms recept duger inte”

Det förtjänar att upprepas att staten redan i dag har ett betydande inflytande över alla anställdas löner på svensk arbetsmarknad. Efter att industrins avtal är klara har den statliga myndigheten Medlingsinstitutet, under de senare avtalsrörelserna, låst sig för en procentsats som i princip ska gälla för alla löntagare i alla eventuella medlingsuppdrag. Problemet är att detta teoretiska ramverk dels inte fungerar som avsett, dels skjuter i sank kvinnors berättigade krav att få sina yrken lönemässigt uppvärderade.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.