Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 19:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/arroganta-busschaufforer-problem-for-funktionshindrade/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Arroganta busschaufförer problem för funktionshindrade”

Chaufförernas yrkesroller kan bli alltmer präglade av stress, där de grupper som kanske behöver lite extra tid och hjälp för att ta sig ombord kan bli till en belastning i ett allt effektivare system, skriver Vanessa Stjernborg.
Foto: Hasse Holmberg/TT

DN DEBATT 29/2.

Forskaren Vanessa Stjernborg: Det visar min analys av 389 kundklagomål som kommit in till SL under 2018 kring frågor om tillgänglighet.

Kollektivtrafiken har till stor del utvecklats för den ”ideala passageraren” som enkelt tar sig ombord och har som mål att komma fram snabbt. Personer med nedsatt rörelseförmåga möter däremot många gånger svårigheter med att resa kollektivt. Regionala myndigheter måste därför ställa högre krav på trafikföretagen.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.