Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-16 04:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/at-halften-sa-mycket-kott-och-mer-artor-och-bonor/

DN Debatt

DN Debatt. ”Ät hälften så mycket kött och mer ärtor och bönor”

Scenariot utgår ifrån att mjölk- och nötköttsproduktionen i Sverige behålls på dagens nivåer, skriver artikelförfattarna.
Scenariot utgår ifrån att mjölk- och nötköttsproduktionen i Sverige behålls på dagens nivåer, skriver artikelförfattarna. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 13/10. Den svenska genomsnittskosten innehåller för lite frukt och grönt och många äter ohälsosamt mycket rött kött. Livsmedelssektorn står i dag för 20–30 procent av de klimatpåverkande utsläppen. Det är tid att agera. Vi föreslår att ett mål införs: köttkonsumtionen minskar med hälften och konsumtionen av svenska ärtor och bönor ökar, skriver fem forskare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in