Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-06-03 02:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/at-halften-sa-mycket-kott-och-mer-artor-och-bonor/

DN Debatt

DN Debatt. ”Ät hälften så mycket kött och mer ärtor och bönor”

Scenariot utgår ifrån att mjölk- och nötköttsproduktionen i Sverige behålls på dagens nivåer, skriver artikelförfattarna.
Scenariot utgår ifrån att mjölk- och nötköttsproduktionen i Sverige behålls på dagens nivåer, skriver artikelförfattarna. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 13/10. Den svenska genomsnittskosten innehåller för lite frukt och grönt och många äter ohälsosamt mycket rött kött. Livsmedelssektorn står i dag för 20–30 procent av de klimatpåverkande utsläppen. Det är tid att agera. Vi föreslår att ett mål införs: köttkonsumtionen minskar med hälften och konsumtionen av svenska ärtor och bönor ökar, skriver fem forskare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in