Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-10 07:00

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/at-halften-sa-mycket-kott-och-mer-artor-och-bonor/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Ät hälften så mycket kött och mer ärtor och bönor”

Scenariot utgår ifrån att mjölk- och nötköttsproduktionen i Sverige behålls på dagens nivåer, skriver artikelförfattarna.
Scenariot utgår ifrån att mjölk- och nötköttsproduktionen i Sverige behålls på dagens nivåer, skriver artikelförfattarna. Foto: Jonas Ekströmer/TT

DN DEBATT 13/10. Den svenska genomsnittskosten innehåller för lite frukt och grönt och många äter ohälsosamt mycket rött kött. Livsmedelssektorn står i dag för 20–30 procent av de klimatpåverkande utsläppen. Det är tid att agera. Vi föreslår att ett mål införs: köttkonsumtionen minskar med hälften och konsumtionen av svenska ärtor och bönor ökar, skriver fem forskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.