Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-03 04:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/att-bygga-fler-hyresratter-loser-inte-bostadskrisen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Att bygga fler hyresrätter löser inte bostadskrisen”

Om hyresrättens andel i nyproduktionen skulle öka från dagens 37 procent till 55 procent och allt klaras med bankfinansiering skulle bankernas utlåning till fastighetsbolag behöva öka med 80 procent till 2025, skriver artikelförfattarna.
Foto: Christine Olsson/TT

DN DEBATT 1/7. Bland de politiska partierna finns en spridd uppfattning om att fler hyresbostäder är svaret på såväl bostadsbristen som olika bostadssociala utmaningar. Fler hyresrätter ses också som en lösning på hushållens skuldsättning. Men debatten är alldeles för förenklad och faktaunderbyggda analyser som stöder detta saknas, skriver företrädare för bostadsföretaget Veidekke.

DIGITAL PRENUMERATION

Läs gratis till nyårsafton!

Alla artiklar gratis fram till 31 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.