Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-23 00:04

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/att-bygga-fler-hyresratter-loser-inte-bostadskrisen/

DN Debatt

DN Debatt. ”Att bygga fler hyresrätter löser inte bostadskrisen”

Om hyresrättens andel i nyproduktionen skulle öka från dagens 37 procent till 55 procent och allt klaras med bankfinansiering skulle bankernas utlåning till fastighetsbolag behöva öka med 80 procent till 2025, skriver artikelförfattarna.
Om hyresrättens andel i nyproduktionen skulle öka från dagens 37 procent till 55 procent och allt klaras med bankfinansiering skulle bankernas utlåning till fastighetsbolag behöva öka med 80 procent till 2025, skriver artikelförfattarna. Foto: Christine Olsson/TT

DN DEBATT 1/7. Bland de politiska partierna finns en spridd uppfattning om att fler hyresbostäder är svaret på såväl bostadsbristen som olika bostadssociala utmaningar. Fler hyresrätter ses också som en lösning på hushållens skuldsättning. Men debatten är alldeles för förenklad och faktaunderbyggda analyser som stöder detta saknas, skriver företrädare för bostadsföretaget Veidekke.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in