Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-23 17:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/att-fler-sjalvmord-bland-yngre-kvinnor/

HÄLSA

DN Debatt. ”Allt fler självmord bland yngre kvinnor”

En nyligen publicerad studie som granskat lex Maria-anmälningar efter självmord visar att självmordsnära patienter ofta söker olika sorters vård en kort tid före dödsfallet. Slutsatsen är att vården helt enkelt missar att människor är självmordsbenägna, skriver artikelförfattarna
En nyligen publicerad studie som granskat lex Maria-anmälningar efter självmord visar att självmordsnära patienter ofta söker olika sorters vård en kort tid före dödsfallet. Slutsatsen är att vården helt enkelt missar att människor är självmordsbenägna, skriver artikelförfattarna Foto: Jessica Gow/TT

DN DEBATT 18/6.

Rickard Bracken, Elin Fröding och Danuta Wasserman: Ett misslyckande i ljuset av riksdagsbeslutet 2008 om en nollvision för självmord.

Nya siffror visar att självmorden ökar bland yngre kvinnor (25–44 år) och bland unga (15–24 år).  Den pågående pandemin riskerar att ytterligare förvärra situationen. Nu krävs ett systematiskt förbättringsarbete inom vården.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in