Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-04 13:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/att-oppna-skolorna-i-januari-ar-att-ta-mycket-stora-risker/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Att öppna skolorna i januari är att ta mycket stora risker”

Skolstängningar är en sista utväg, när andra åtgärder inte lyckats vända utvecklingen, och då som en del av ett batteri av smittbegränsande åtgärder. Det är detta läge vi tycks befinna oss i nu, skriver artikelförfattarna.
Skolstängningar är en sista utväg, när andra åtgärder inte lyckats vända utvecklingen, och då som en del av ett batteri av smittbegränsande åtgärder. Det är detta läge vi tycks befinna oss i nu, skriver artikelförfattarna. Foto: Fredrik Sandberg/TT

DN DEBATT 6/1.

30 forskare: Hypotesen att barn sällan smittar ifrågasätts i ny forskning. Skolorna bör hållas stängda i ytterligare två till fyra veckor.

Regeringen och Folkhälsomyndigheten har hittills drivit linjen att skolorna ska hållas öppna under pandemin. Men hypotesen att barn sällan smittar andra ifrågasätts nu i ny forskning. Därför bör skolorna hållas stängda i ytterligare två till fyra veckor.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.