Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-04 15:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/att-vara-den-vuxne-ar-att-inse-allvaret-i-klimatfragan/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Att vara den vuxne är att inse allvaret i klimatfrågan”

Oppositionspartiernas nyckfulla och oförutsägbara agerande i riksdagen under mandatperioden har varit till skada inte minst för allmänhetens förtroende för politiken. Partierna behöver växa upp och ta ansvar, skriver Isabella Lövin.
Foto: Roger Turesson

Ulf Kristersson vill vara ”den vuxne i rummet”. Men då krävs att han öppnar för en seriös diskussion utifrån väljarnas resultat på valdagen. Med ett brett regeringsunderlag behöver vi inte lämna åt slumpen vem som får igenom sin politik och riskera att Sverige tappar i klimatomställningen, skriver Isabella Lövin (MP).

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.