Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-11-28 13:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/atta-av-tio-valjare-anser-att-sverige-ar-ett-klassamhalle/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Åtta av tio väljare anser att Sverige är ett klassamhälle”

S strategi att vinna lättrörliga väljare i en urban medelklass har förmodligen spelat en stor roll för att demobilisera väljare som i dag inte längre identifierar klassisk fördelningspolitik som ett centralt politiskt motiv, skriver artikelförfattarna. Bilden från Socialdemokraternas första maj-demonstration förra året.
S strategi att vinna lättrörliga väljare i en urban medelklass har förmodligen spelat en stor roll för att demobilisera väljare som i dag inte längre identifierar klassisk fördelningspolitik som ett centralt politiskt motiv, skriver artikelförfattarna. Bilden från Socialdemokraternas första maj-demonstration förra året. Foto: Johan Jeppsson / IBL Bildbyrå, Johan Jeppsson/IBL

DN DEBATT 28/1. Det har gått decennier utan att klass satts på den politiska agendan. Det det bidragit till S försvagning generellt och i synnerhet i arbetarklassen. Fortsätter S sitt fokus på ”mittenväljarna” finns det för arbetarrörelsen goda skäl att vara orolig för höstens val och den framtid som kommer därefter, skriver Niels Stöber, Daniel Suhonen och Göran Therborn.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in