Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-31 20:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/automatisering-har-inte-lett-till-utslagning-av-arbetskraft/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Automatisering har inte lett till utslagning av arbetskraft”

En robot må kunna leverera ett mål mat, men en robot kan inte (åtminstone inte under en överskådlig framtid) vara en människa som levererar ett mål mat, skriver Andreas Bergström och Jesper Roine.
Foto: Joakim Roos

Överdriven alarmism. Automatiseringen har inte lett till utslagning på arbetsmarknaden och det finns inte någon tydlig koppling till de ökade inkomstskillnaderna. Det är viktigt att komma ihåg att arbetsuppgifter i alla tider har försvunnit samtidigt som nya tillkommit, skriver Andreas Bergström, Fores, och Jesper Roine, Handelshögskolan.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.