Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-20 15:58

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/aven-svenska-medier-styrs-alltmer-effektivt-av-politiken/

DN Debatt

DN Debatt. ”Även svenska medier styrs alltmer effektivt av politiken”

Inför valen visar alla typer av mediehus direktsända utfrågningar, partiledardebatter och dueller. För politikerna innebär detta ytterligare en möjlighet att påverka opinionen samtidigt som det gör valrörelsen ännu intensivare och driver upp tempot ytterligare, skriver artikelförfattarna.
Inför valen visar alla typer av mediehus direktsända utfrågningar, partiledardebatter och dueller. För politikerna innebär detta ytterligare en möjlighet att påverka opinionen samtidigt som det gör valrörelsen ännu intensivare och driver upp tempot ytterligare, skriver artikelförfattarna. Foto: Björn Lindahl/TT

DN DEBATT 3/2. Regeringarnas pr-maskinerier byggs ut samtidigt som mediernas resurser minskar. En ny typ av politisk styrning av medieflödet har utvecklats. Vår studie kring symbiosen mellan toppolitiker, pressekreterare och politiska reportrar visar att politiska källor i dag har stort inflytande över dagordningen, skriver Karl Magnus Johansson och Gunnar Nygren.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in