Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-06 21:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/avgorande-for-demokratin-att-formagan-att-tolka-bilder-starks/

KONST

DN Debatt. ”Avgörande för demokratin att förmågan att tolka bilder stärks”

Att som president Trump agerade, med manipulativa bilder och texter genom sociala medier, hade varit otänkbart för bara några år sedan, skriver artikelförfattarna.
Att som president Trump agerade, med manipulativa bilder och texter genom sociala medier, hade varit otänkbart för bara några år sedan, skriver artikelförfattarna. Foto: Ron Sachs/TT

DN DEBATT 2/4.

31 konstnärer, forskare, med flera: Manipulerade bilder har kommit att spela en stor roll för världspolitik och opinioner.

Vår förmåga att tolka bilder har snabbt blivit en kritisk fråga för demokratin. Vi behöver ett politiskt engagemang för ett kunskapslyft med bilden i centrum.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.