Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-15 16:18

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/avskaffa-all-sarbehandling-pa-grund-av-kon/

DN Debatt

DN Debatt. ”Avskaffa all särbehandling på grund av kön”

Det går att konstruera klasser som gör det möjligt att tävla utan könsindelning. Det sker redan i praktiken när en högsta tillåten testosteronnivå anges som i fallet med friidrottaren Caster Semenya, skriver Torbjörn Tännsjö.
Det går att konstruera klasser som gör det möjligt att tävla utan könsindelning. Det sker redan i praktiken när en högsta tillåten testosteronnivå anges som i fallet med friidrottaren Caster Semenya, skriver Torbjörn Tännsjö. Foto: James Thurman/TT

DN DEBATT 3/1. Låt kvinnor tävla mot män med samma fysiska villkor i gemensamma klasser. På så sätt kan idrotten gå i bräschen för att avskaffa all särbehandling på grundval av kön. Då hjälper man svenska staten att leva upp till FN:s konvention om avskaffande av all slags diskriminering av kvinnor, skriver filosofen Torbjörn Tännsjö.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in