Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 20:39

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/avskaffa-all-sarbehandling-pa-grund-av-kon/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Avskaffa all särbehandling på grund av kön”

Det går att konstruera klasser som gör det möjligt att tävla utan könsindelning. Det sker redan i praktiken när en högsta tillåten testosteronnivå anges som i fallet med friidrottaren Caster Semenya, skriver Torbjörn Tännsjö.
Foto: James Thurman/TT

DN DEBATT 3/1. Låt kvinnor tävla mot män med samma fysiska villkor i gemensamma klasser. På så sätt kan idrotten gå i bräschen för att avskaffa all särbehandling på grundval av kön. Då hjälper man svenska staten att leva upp till FN:s konvention om avskaffande av all slags diskriminering av kvinnor, skriver filosofen Torbjörn Tännsjö.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.