Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-11-27 01:29

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/avskaffat-bruksvardessystem-skulle-inte-paverka-hyrorna/

DN Debatt

DN Debatt. ”Avskaffat bruksvärdessystem skulle inte påverka hyrorna”

Ett avskaffande av bruksvärdessystemet skulle sannolikt innebära att vägledning hämtas i allmänna jämkningsregler, och resultatet troligen inte skilja sig mycket från rådande ordning, skriver artikelförfattarna.
Ett avskaffande av bruksvärdessystemet skulle sannolikt innebära att vägledning hämtas i allmänna jämkningsregler, och resultatet troligen inte skilja sig mycket från rådande ordning, skriver artikelförfattarna. Foto: Anders Wiklund/TT

DN DEBATT 2/7. Om bruksvärdessystemet avskaffas skulle troligen allmänna jämkningsregler användas i stället vilket sannolikt skulle ge ett resultat som inte skiljer sig mycket från rådande ordning. Fastighetsägare och hyresgäster kan själva utan ny lagstiftning uppnå en nödvändig reform av hyresförhandlingarna med de förslag vi presenterar i dag, skriver Hyreskommissionen.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in