Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 15:27

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/avveckla-pensionsgruppen-tillsatt-pensionsberedning/

SVENSK POLITIK

DN Debatt. ”Avveckla pensionsgruppen – tillsätt pensionsberedning”

Vi vet mer om överväganden som styr svensk penningpolitik som fastläggs i Riksbankens direktion, än vad som sägs av ledamöterna i pensionsgruppen, skriver artikelförfattarna.
Foto: Leif R Jansson/TT

DN DEBATT 28/6.

Försäkringsfacket Forena: Vi har granskat pensionsgruppens arbete. Vår bedömning är att gruppen har misslyckats med sitt uppdrag.

Den bör därför avvecklas och i stället bör en pensionsberedning tillsättas med målet att upprätthålla och utveckla pensionssystemet. Till den bör samtliga riksdagspartier inbjudas, skriver Anders Johansson och Håkan Svärdman.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.