Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 19:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bankerna-maste-ansvara-for-kundernas-kontantbehov/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Bankerna måste ansvara för kundernas kontantbehov”

Alla klarar inte av att använda elektroniska betaltjänster och ibland är elektroniska betaltjänster inte tillgängliga på en viss plats eller tidpunkt, skriver Stefan Ingves. Bilden från premiärvisningen av de nya svenska sedlarna.
Foto: Bertil Ericson TT

Betaltjänstutredningen. Med en lagstadgad skyldighet för banker att tillhandahålla kontanter i enlighet med kundernas behov blir det tydligt att bankerna har ett ansvar för sina kunder. Den som får banktillstånd får också tillgång till insättningsgarantin. Då är kontanthanteringen en rimlig motprestation, skriver riksbankchef Stefan Ingves.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.