Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 01:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bankerna-maste-borja-ersatta-offren-for-bedragerier/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Bankerna måste börja ersätta offren för bedrägerier”

Bedragaren kan exempelvis utge sig för att vara anställd vid bankens säkerhets­avdelning och uppmana sitt offer att snabbt lämna ut inloggningskoder, skriver artikelförfattaren.
Foto: Nicklas Thegerström

DN DEBATT 27/11.

Tusentals svenskar blir varje år av med sitt livs besparingar i bankbedrägerier. Hittills har det varit nästan omöjligt att få tillbaka pengarna från banken, men nu har Högsta domstolen och Allmänna reklamationsnämnden fastställt nya principer. Det är också dags för bankerna att riva upp beslut som fattats enligt tidigare praxis, skriver KO Cecilia Tisell.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.