Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 04:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bankernas-investeringar-maste-lyftas-fram-i-ljuset/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Bankernas investeringar måste lyftas fram i ljuset”

Enligt en ny rapport har de största svenska bankerna gjort stora investeringar i Shell, vars oljeutvinning i Nigeria orsakat omfattande föroreningar, skriver debattörerna. Bilden visar oljeskadade stränder i delstaten Rivers 2011.
Foto: AFP

Ny internationell granskning. Svenska banker är mindre öppna än banker i andra länder med hur de investerar kundernas pengar. Regeringen måste sätta press på bankerna för att ge konsumenterna bättre insyn och förutsättningar för att göra hållbara finansiella val, skriver representanter för fem organisationer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.