Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-05 01:40

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/barn-till-is-atervandare-som-ar-i-sverige-kan-omhandertas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Barn till IS-återvändare som är i Sverige kan omhändertas”

Terrorister ska straffas och barn som riskerar att fara illa ska ges en bättre framtid och för att alla ska kunna känna trygghet, skriver Morgan Johansson (S) och Mikael Damberg (S).
Foto: Alexander Mahmoud och Lisa Mattisson

DN DEBATT 24/4 (2). Regeringens bedömning är att LVU ger stöd för beslut att omhänderta barn till IS-återvändare som befinner sig i en svensk kommun. Omständigheterna i det enskilda fallet är alltid avgörande för vilken insats som ges, men det ska inte råda tveksamhet om att det finns stöd i lagen för att agera när återvändande barn far illa, skriver ministrarna Mikael Damberg (S) och Morgan Johansson (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.