Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-15 13:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/barn-till-is-atervandare-som-ar-i-sverige-kan-omhandertas/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Barn till IS-återvändare som är i Sverige kan omhändertas”

Terrorister ska straffas och barn som riskerar att fara illa ska ges en bättre framtid och för att alla ska kunna känna trygghet, skriver Morgan Johansson (S) och Mikael Damberg (S).
Terrorister ska straffas och barn som riskerar att fara illa ska ges en bättre framtid och för att alla ska kunna känna trygghet, skriver Morgan Johansson (S) och Mikael Damberg (S). Foto: Alexander Mahmoud och Lisa Mattisson

DN DEBATT 24/4 (2). Regeringens bedömning är att LVU ger stöd för beslut att omhänderta barn till IS-återvändare som befinner sig i en svensk kommun. Omständigheterna i det enskilda fallet är alltid avgörande för vilken insats som ges, men det ska inte råda tveksamhet om att det finns stöd i lagen för att agera när återvändande barn far illa, skriver ministrarna Mikael Damberg (S) och Morgan Johansson (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in