Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 01:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/barnfattigdomen-okar-igen-for-forsta-gangen-sedan-1997/

DN DEBATT

DN Debatt. "Barnfattigdomen ökar igen för första gången sedan 1997"

Rädda Barnens nya rapport: Malmö, Botkyrka och Landskrona är de svenska kommuner som har högst andel fattiga barn. Drygt en kvarts miljon svenskar lever i en familj som antingen har socialbidrag eller låg inkomststandard enligt SCB. Särskilt två faktorer ökar risken för barn att växa upp i en fattig familj i Sverige: att ha utländsk bakgrund eller att leva med en ensamstående förälder. Kommunerna med högst andel fattiga barn är Malmö, Botkyrka och Landskrona, skriver Rädda Barnens generalsekreterare Charlotte Petri Gornitzka och professorn i socialt arbete vid Växjö universitet Tapio Salonen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.