Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 02:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/barnkonventionen-far-inte-bli-hinder-for-barns-religion/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Barnkonventionen får inte bli hinder för barns religion”

I konventionen finns både föräldrarnas ansvar att förmedla en trosuppfattning till sina barn och säkra barnens rätt att när det är moget att ta avstånd från den trosuppfattning de fostrats till under sin uppväxt, skriver artikelförfattarna. Bilden från en konfirmation i Falkenbergs kyrka.
Foto: Anders Good/TT

DN DEBATT 19/11. Vid årsskiftet blir barnkonventionen svensk lag. Vi ser stora utmaningar när konventionens regler konkret ska tolkas. Vi uppmanar därför riksdag och regering att tydliggöra vad konventionens artikel 14 konkret innebär både för rätten till tro och för rätten att inte tro. Vi erbjuder nu vår expertis till lagstiftare, myndigheter och lokalt, skriver Sveriges kristna råd.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.