Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-12-01 17:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/battre-samarbete-kan-losa-foretagens-kompetensforsorjning/

DN Debatt

DN Debatt. ”Bättre samarbete kan lösa företagens kompetensförsörjning”

Svensk tillväxt skadas av svårigheterna för företag att rekrytera kunnig personal. Vart fjärde rekryteringsförsök misslyckas, skriver Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation och Emil Görnerup, forskningspolitisk expert, vid Svenskt Näringsliv.
Svensk tillväxt skadas av svårigheterna för företag att rekrytera kunnig personal. Vart fjärde rekryteringsförsök misslyckas, skriver Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation och Emil Görnerup, forskningspolitisk expert, vid Svenskt Näringsliv. Foto: JOHN KELLERMAN / Alamy

DN DEBATT 29/7. Kompetensbrist och svårigheter att rekrytera är en av de största utmaningarna för svenska företag, många gånger med missade affärsmöjligheter som resultat. Bättre samarbete mellan näringslivet och universitet och högskolor är en nyckelfaktor för att lösa problemet, skriver Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation och Emil Görnerup, forskningspolitisk expert, vid Svenskt Näringsliv.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in