Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 09:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/battre-samarbete-kan-losa-foretagens-kompetensforsorjning/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Bättre samarbete kan lösa företagens kompetensförsörjning”

Svensk tillväxt skadas av svårigheterna för företag att rekrytera kunnig personal. Vart fjärde rekryteringsförsök misslyckas, skriver Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation och Emil Görnerup, forskningspolitisk expert, vid Svenskt Näringsliv.
Svensk tillväxt skadas av svårigheterna för företag att rekrytera kunnig personal. Vart fjärde rekryteringsförsök misslyckas, skriver Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation och Emil Görnerup, forskningspolitisk expert, vid Svenskt Näringsliv. Foto: JOHN KELLERMAN / Alamy

DN DEBATT 29/7. Kompetensbrist och svårigheter att rekrytera är en av de största utmaningarna för svenska företag, många gånger med missade affärsmöjligheter som resultat. Bättre samarbete mellan näringslivet och universitet och högskolor är en nyckelfaktor för att lösa problemet, skriver Tobias Krantz, chef för utbildning, forskning och innovation och Emil Görnerup, forskningspolitisk expert, vid Svenskt Näringsliv.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.