Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-07 17:03

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/begransad-vinstutdelning-sakrar-sjalvstandigheten/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Begränsad vinstutdelning säkrar självständigheten”

Löfven har rätt: Det är ett stort problem att välfärdens proffs inte behandlas som proffs. Under senare år har välfärdsyrkena underställts alltmer detaljerad styrning, ibland under devisen New Public Management. Denna tendens har underminerat en av privatiseringens ursprungliga mål: Att decentralisera beslutsfattande till de läkare och lärare som har bäst insyn i verksamheten. Detta skulle, i sin tur, möjliggöra en mer effektiv användning av skattemedel, skriver Annika Hjelm och Karl Palmås från gröna tankesmedjan Cogito.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.