Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-07 10:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/behalla-karnkraften-viktigt-i-fornyelse-av-s-klimatpolitik/

DN Debatt

DN Debatt. ”Behålla kärnkraften viktigt i förnyelse av S klimatpolitik”

Det ökade behovet av planerbar el gör att energiöverenskommelsens förbud mot nya offentliga investeringar i svensk kärnkraft behöver ersättas med en uttrycklig möjlighet till statlig finansiering, ägande och drift av kärnkraft, skriver artikelförfattarna. Bilden från Forsmark.
Det ökade behovet av planerbar el gör att energiöverenskommelsens förbud mot nya offentliga investeringar i svensk kärnkraft behöver ersättas med en uttrycklig möjlighet till statlig finansiering, ägande och drift av kärnkraft, skriver artikelförfattarna. Bilden från Forsmark. Foto: Alex Ljungdahl/TT

DN DEBATT 9/12. Januariavtalets klimatinsatser kommer inte att räcka. Socialdemokraterna måste nu prioritera klimatomställningen och fatta modiga beslut om investeringar och omprövningar. Och se till att omställningen inte drabbar låginkomsttagare hårt. Det är utgångspunkten för vårt förslag till en förnyad socialdemokratisk klimatpolitik, skriver företrädare för Tankesmedjan Tiden.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in