Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-09 00:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/behover-nobelstiftelsen-nya-huset-pa-blasieholmen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Behöver Nobelstiftelsen nya huset på Blasieholmen?”

Nu erbjuder sig alltså Wallenbergstiftelserna och H&M-ägaren Stefan Persson att skänka ett jättelikt kontorshus till Stiftelsen. Dessutom ska Stockholms stad bidra med en gratis tomt, skriver artikelförfattaren.
Foto: David Chipperfield Architects

Förtäckt stöd? Det verkar inte rimligt att Nobelstiftelsen skulle ha nytta av ett så stort hus som det planerade Nobelcenter. Skälet till bygget måste vara ett annat. Kanske är tanken att huset så småningom ska säljas för att stötta stiftelsens sviktande ekonomi, skriver Mats Persson, ledamot i kommittén för Ekonomipriset.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.