Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-20 12:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bekampningen-av-corona-hotar-avskaffa-demokratin/

DN Debatt

DN Debatt. ”Bekämpningen av corona hotar avskaffa demokratin”

Kommer Donald Trump att använda pandemin som förevändning för att ställa in höstens val och i förlängningen avskaffa demokratin i USA? För några dagar sedan deklarerade Trump undantagstillstånd och nu är många av mina kollegor i USA oroade för demokratins framtid på allvar, skriver Staffan I Lindberg.
Kommer Donald Trump att använda pandemin som förevändning för att ställa in höstens val och i förlängningen avskaffa demokratin i USA? För några dagar sedan deklarerade Trump undantagstillstånd och nu är många av mina kollegor i USA oroade för demokratins framtid på allvar, skriver Staffan I Lindberg. Foto: Stefani Reynolds/TT

DN DEBATT 24/3.

Statsvetaren Staffan I Lindberg: Kommer Donald Trump att använda pandemin som förevändning för att ställa in höstens val?

Rädsla för coronapandemin sköljer över människor i hela världen. Visst är situationen allvarlig, och visst finns det anledning att vidta alla åtgärder som dämpar spridningen. Eller verkligen ”alla”? Är det värt risken att få leva under diktatur för att undgå en sjukdom som förmodligen dödar färre än 1 procent av befolkningen?

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in