Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-15 12:25

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/beskatta-flyget-som-bilen-for-att-na-klimatmalen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Beskatta flyget som bilen för att nå klimatmålen”

Av den totala klimatpåverkan från svenskars flygresande kommer drygt 90 procent från utrikes resor. De omfattas dock inte av de nationella klimatmålen i Sverige, och hamnar ofta utanför den svenska debatten, skriver artikelförfattarna.
Av den totala klimatpåverkan från svenskars flygresande kommer drygt 90 procent från utrikes resor. De omfattas dock inte av de nationella klimatmålen i Sverige, och hamnar ofta utanför den svenska debatten, skriver artikelförfattarna. Foto: Hilda Arneback

Ny rapport i dag. Klimatpåverkan från svenskarnas flygresande är nu lika stor som påverkan från allt bilresande i Sverige. Men flygsektorn betalar i dag avsevärt mindre än om den skulle beskattas som vägsektorn. Vi föreslår därför ett paket med klimatdeklaration, passagerarskatt och biobränsleavdrag, skriver tre miljöforskare.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in