Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-30 05:28

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/beskatta-flyget-som-bilen-for-att-na-klimatmalen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Beskatta flyget som bilen för att nå klimatmålen”

Av den totala klimatpåverkan från svenskars flygresande kommer drygt 90 procent från utrikes resor. De omfattas dock inte av de nationella klimatmålen i Sverige, och hamnar ofta utanför den svenska debatten, skriver artikelförfattarna.
Av den totala klimatpåverkan från svenskars flygresande kommer drygt 90 procent från utrikes resor. De omfattas dock inte av de nationella klimatmålen i Sverige, och hamnar ofta utanför den svenska debatten, skriver artikelförfattarna. Foto: Hilda Arneback

Ny rapport i dag. Klimatpåverkan från svenskarnas flygresande är nu lika stor som påverkan från allt bilresande i Sverige. Men flygsektorn betalar i dag avsevärt mindre än om den skulle beskattas som vägsektorn. Vi föreslår därför ett paket med klimatdeklaration, passagerarskatt och biobränsleavdrag, skriver tre miljöforskare.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.