Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 16:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/betalda-studier-for-larare-kan-ge-stor-samhallsvinst/

DN Debatt

DN Debatt. ”Betalda studier för lärare kan ge stor samhällsvinst”

Lärarförbundets bedömning är att behovet av SFI-lärare är så stort att nya åtgärder måste prövas. Om betalda studier som verktyg visar sig vara effektivt är vi öppna för att använda det även i andra bristämnen, skriver Johanna Jaara Åstrand.
Lärarförbundets bedömning är att behovet av SFI-lärare är så stort att nya åtgärder måste prövas. Om betalda studier som verktyg visar sig vara effektivt är vi öppna för att använda det även i andra bristämnen, skriver Johanna Jaara Åstrand. Foto: Thomas Karlsson

Fler SFI-lärare. Behovet av utbildning i svenska för invandrare, SFI, är större än någonsin och en satsning kan betyda en enorm vinst för samhället. Vi föreslår en kraftig utbyggnad av antalet utbildningsplatser till 1 000 varje år och möjlighet till betalda studier, skriver Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in