Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-02 22:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bidragens-andel-av-svenska-ekonomin-maste-minska/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Bidragens andel av svenska ekonomin måste minska”

Vi tänker ta ansvar för reformer som halverar jobbklyftan mellan inrikes och utrikes födda och som gör att 500 000 nya jobb kan skapas till 2025, skriver Elisabeth Svantesson (M), Anna Kinberg Batra (M) och Ulf Kristersson (M).
Foto: Jonas Ekströmer TT

Långvarigt försörjningsstöd ersätter för allt fler vanlig lön. Sverige måste tänka om. Vi vill genomföra en stor bidragsreform med en strikt arbetslinje i försörjningsstödet och ett bidragstak. Och vi vill införa en successiv kvalificering till de svenska ersättningssystemen, skriver Anna Kinberg Batra (M), Ulf Kristersson (M) och Elisabeth Svantesson (M).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.