Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 04:15

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/billigare-for-stat-och-kommun-att-sjalva-aga-fastigheterna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Billigare för stat och kommun att själva äga fastigheterna”

Om en kommun hyr i stället för att äga en skollokal handlar det i normalfallet om ungefär en fördubbling av kostnaderna, skriver artikelförfattarna.
Foto: Magnus Hallgren

DN DEBATT 30/6.

Förre riksbankschefen Lars Heikensten och förre riksgäldsdirektören Hans Lindblad: Det brukar hävdas att privata företag kan bygga och driva fastigheter ­avsedda för offentlig verksamhet mer effektivt. Tvärtom tenderar kostnaderna för skattebetalarna att öka och flexibiliteten bli sämre. Frågan är om fenomenet samhällsfastigheter gagnar några andra än de inblandade kapital­ägarna.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.