Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-08 21:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bistandet-har-gatt-i-otakt-med-det-afghanska-samhallet/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Biståndet har gått i otakt med det afghanska samhället”

Afghanistan har varit en extremt svår miljö för även en principstyrd biståndsgivare som Sverige och en betydande utmaning för det internationella biståndssamfundet, skriver Adam Pain.
Foto: Paul Hansen

DN DEBATT 29/8.

Forskaren Adam Pain: Varför har Sverige inte varit villigt att inta en mer oberoende position i förhållande till den amerikanska agendan?

Mycket av Sveriges bistånd har varit alltför ambitiöst, gått i otakt med hur det afghanska samhället fungerar och bidragit till att skapa perversa incitament. Men jag menar att Sverige trots allt bör fortsätta biståndet till Afghanistan, om man kan lära av tidigare misstag. En djupare förståelse krävs kring vad som är möjligt att uppnå.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.