Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-10-01 03:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/borgerligheten-saknar-svar-pa-de-viktigaste-fragorna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Borgerligheten saknar svar på de viktigaste frågorna”

Borgerliga debattörer: Det är nu – tre år före nästa val – som Alliansen måste lägga grunden för ett nytt, borgerligt Sverige. Samarbetet inom Alliansen är av en kvalitativt annan karaktär än tidigare borgerliga samarbeten. Den så kallade Högfors-andan från 2004 ger helt nya förutsättningar för långvariga borgerliga maktinnehav. Men situationen inför valet 2010 – då Alliansen lyckades fånga de frågor som verkligen spelade roll för väljarna – lär knappast återkomma 2014. På flera av de viktigaste områdena saknar borgerligheten i dag genomtänkta svar. Det gäller jobben och ekonomin, integrationen, rätts- och välfärdspolitiken. Viktigast är idéerna och hur man skapar en levande debatt med väljarna. Alla de fyra partierna måste utvecklas idémässigt, skriver tio borgerliga debattörer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.