Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-27 08:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bortglomda-klimatmiljarder-kan-framja-ny-miljoteknik/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Bortglömda klimatmiljarder kan främja ny miljöteknik”

Tankesmedjan Fores: Båda de politiska blocken struntar i de löften om grön skatteväxling som tidigare ställts ut. Nu behövs en tydlig strategi. De politiska partierna har under valrörelsen inte lagt fram ett enda konkret förslag om grön skatteväxling – trots att klimatfrågan är mer aktuell än någonsin. Än mer anmärkningsvärt är att inget av regeringsalternativen sagt hur de tänker använda de fem klimatmiljarder som enligt våra beräkningar tillfaller Sverige under nästa mandatperiod. Det handlar om pengar från EU:s auktionering av utsläppsrätter – en av våra största miljöskatteintäkter framöver. Det är sällan miljarder ligger redo att spenderas utan att politikerna tycks ha förstått det, skriver Jakob Rutqvist och Martin Ådahl.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.