Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 14:16

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bortglomda-laskbackarna-maste-ersatta-slit-och-slang/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Bortglömda läskbackarna måste ersätta slit-och-släng”

Den standardiserade 33-centilitersflaskan i glas har varit den mest populära, och har sett i stort sett likadan ut sedan 1930-talet, skriver artikelförfattaren.
Foto: Kamerareportage/TT

DN DEBATT 23/4.

Läsk och andra drycker såldes länge i återfyllningsbara flaskor. Övergången till engångsmaterial var inte heller enkel – det krävdes en hel del ansträngning från både industrin och politiken för att förändra dåtidens kultur av sparsamhet. Det är hög tid att gå tillbaka till ett system för återanvändning, skriver Nils Johansson, forskare i strategiska hållbarhetsstudier.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.