Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-09 21:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bostadsbidraget-bor-goras-om-fran-grunden/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Bostadsbidraget bör göras om från grunden”

I dag blir en tredjedel av alla som beviljats bostadsbidrag återbetalningsskyldiga. Det är en orimlig ordning för ett bidrag som är tänkt att hjälpa de med sämst ekonomi, skriver artikelförfattaren.
I dag blir en tredjedel av alla som beviljats bostadsbidrag återbetalningsskyldiga. Det är en orimlig ordning för ett bidrag som är tänkt att hjälpa de med sämst ekonomi, skriver artikelförfattaren. Foto: Thomas Karlsson

DN DEBATT 18/1.

Regeringens särskilda utredare Åsa Karlsson Björkmarker: Det behövs ett rejält omtag för att bryta trenden att allt fler barn växer upp i låg ekonomisk standard.

Underhållsstödet bör därför slopas och en statlig underhållsreglering i stället införas, samt att bostadsbidraget ersätts med ett nytt stöd.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.