Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
DN Debatt

”Bra arbetsmiljö och god produktivitet går hand i hand”

Vi diskuterar gärna former och samarbetsprojekt för att lyfta arbetsmiljön ytterligare i vår bransch. Vi utgår från att det innebär att Byggnads även vill jobba för att minska de riskbeteenden som förstärks av ett ackordssystem som bara premierar högt tempo, skriver arbetsgivarförbunden i byggsektorn i en replik.

Som arbetsgivarförbund i byggsektorn är det glädjande att se att Byggnads (DN Debatt 7/11) uttrycker en tydlig vilja att förändra attityden till säkerhet och skydd i branschen. Vi utgår från att det innebär att Byggnads även vill jobba för att minska de riskbeteenden som förstärks av ett ackordssystem som bara premierar högt tempo. Vi menar att god arbetsmiljö och produktivitet kan gå hand i hand. Företag som uppvisar en bra arbetsmiljö har oftast också god produktivitet.

Byggsektorn har sedan lång tid arbetat med säkerheten på våra arbetsplatser och olycksfrekvensen är den lägsta i världen. Det sker långt färre olyckor i dag än för tio år sedan och tendensen är en fortsatt kraftigt minskad olycksfallsrisk. Vi ser mycket positivt på varje initiativ som syftar till att ytterligare minska olycksfallen. Vi känner dock inte igen beskrivningen att våra medarbetare skulle vara rädda för att gå till jobbet. Tvärtom upplevs vår bransch som positiv bland våra medarbetare och trivseln är en av de allra bästa i näringslivet. Sjukfrånvaron är också den lägsta bland alla industrigrenar i Sverige.

Samtliga arbetsgivarförbund i sektorn arbetar offensivt tillsammans med våra medlemsföretag med att ytterligare nedbringa olycksfallsrisken. Byggsektorn har redan en av de mest omfattande utbildningarna som finns i hela näringslivet för skyddsombud. Arbetsgivarna har dessutom bjudit in våra fackliga motparter, vilket har lett till att all skyddsombudsutbildning sker partsgemensamt.

Vi tycker att det kan vara intressant med en frivillig arbetsmiljöcertifiering inom ramen för BBIS (Byggbranschen i samverkan) som i kraft av att vara en tydlig kvalitetsstämpel främjar konkurrensen mellan olika arbetsgivare. Arbetsmiljöcertifiering är därmed inte en fråga för avtalsrörelsen 2012. Vi ser inte heller ett behov av en arbetsmiljöfond som riskerar att missbrukas till andra syften. Obligatorisk företagshälsovård finns i våra avtal och har införts från 1995 och framåt.

Byggsektorn kan inte bekräfta den bild som Byggnads ger av att utländska företag skulle vara kraftigt överrepresenterade i olycksfallsstatistiken, vi vet helt enkelt inte. Däremot finns många exempel på arbetsplatser med flertalet utländska medarbetare som inte haft några allvarliga incidenter, exempelvis Citytunneln i Malmö som för övrigt vann årets samhällsbyggarpris.

Vi diskuterar gärna former och samarbetsprojekt för att lyfta arbetsmiljön ytterligare i vår bransch. Det är viktigt! Respektive part måste då vara beredd att ”lyfta på alla stenar” för att stärka arbetsmiljön. Likväl som det kan finnas anledning att utveckla en arbetsmiljöcertifiering bör också lönesystem som skapar riskbeteenden ses över. Det är oerhört betydelsefullt att ha ett helhetsperspektiv på arbetsmiljön för att få till stånd bestående förändringar.

Ola Månsson, vd Sveriges Byggindustrier
Mats Åkerlind, vice vd och förhandlingschef Sveriges Byggindustrier
Roine Kristianson, vd VVS Företagen
Thomas Dahlberg, vd Plåtslageriernas Riksförbund
Hampe Mobärg, vd Maskinentreprenörerna
Per Sjöhult, vd Glasbranschföreningen

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.