Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 18:52

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bransch-och-fack-kraftsamlar-mot-brottslighet-pa-byggen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Bransch och fack kraftsamlar mot brottslighet på byggen”

Det vi ser är allvarliga systemfel som kostar samhället oändligt mycket mer än det smakar. Kostnader i förlorade liv och hälsa, förlorade skatteintäkter och dyra byggprojekt, skriver artikelförfattarna.
Det vi ser är allvarliga systemfel som kostar samhället oändligt mycket mer än det smakar. Kostnader i förlorade liv och hälsa, förlorade skatteintäkter och dyra byggprojekt, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

DN DEBATT 7/2.

Företrädare för fack och byggbransch: Vi kan inte acceptera att det finns de som fuskar, bryter mot regler eller skapar egna villkor.

Arbetsplatsolyckorna ökar, kollektivavtal kringgås, arbetsvillkor och löner dumpas och kriminalitet har fått fäste i byggsektorn. Därför lanserar vi i dag Byggmarknadskommissionen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.