Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-06 04:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/brattom-att-atgarda-riskerna-for-jordskred-i-gota-alvdalen/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Bråttom att åtgärda riskerna för jordskred i Göta älvdalen”

Göta älvdalen hotad. Vår kartläggning – som pågått sedan 2008 och som i dag delredovisas för regeringen – visar att riskerna för jordskred längs Göta älv är höga redan i dagens klimat. Ett enda stort jordskred skulle generera samhällskostnader på flera miljarder. Det brådskar därför med konkreta åtgärder för att skydda industrier, infrastruktur och bostadsbebyggelse i älvdalen. Lilla Edet med 12.500 invånare är ett av områdena som är särskilt utsatta. Klimat­anpassningen kräver nu ett tydligt, pådrivande och uthålligt politiskt ledarskap, skriver Birgitta Boström.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till valborg!

Alla artiklar gratis till 30 april, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.