Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-16 05:59

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/brist-pa-data-om-hudfarg-och-etnicitet-hindrar-integration/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Brist på data om hudfärg och etnicitet hindrar integration”

Som priviligierade, högutbildade invandrade kvinnor med asiatiskt påbrå får vi ofta ett nersättande ropat ”tjing tjong” efter oss och då inte sällan av andra icke-vita invandrare, skriver artikelförfattarna.
Som priviligierade, högutbildade invandrade kvinnor med asiatiskt påbrå får vi ofta ett nersättande ropat ”tjing tjong” efter oss och då inte sällan av andra icke-vita invandrare, skriver artikelförfattarna. Foto: Claudio Bresciani/TT, Pressbild

DN DEBATT 30/3.

Lin Lerpold och Sayaka Osanami Törngren: Svensk färgblindhet leder till farliga stereotyper, ökad polarisering och hindrar integrationen.

Utan jämlikhetsdata kan vi inte utforma evidensbaserad policy och vidta åtgärder som gynnar integrationen bortom den förenklade polariseringen som driver kulturkrig och identitetspolitik i Sverige, skriver .

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.