Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-15 18:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bristen-pa-stora-reformer-sanker-socialdemokraterna/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Bristen på stora reformer sänker Socialdemokraterna”

Göran Persson valtalar i Stockholm, 19 augusti 1998. I denna valrörelse lanserade ­Socialdemokraterna maxtaxa i barnomsorg och äldrevård, den senaste stora reform som partiet gått till val på. Partiet fick då 36 procent av rösterna.
Göran Persson valtalar i Stockholm, 19 augusti 1998. I denna valrörelse lanserade ­Socialdemokraterna maxtaxa i barnomsorg och äldrevård, den senaste stora reform som partiet gått till val på. Partiet fick då 36 procent av rösterna. Foto: Sven-Erik Sjöberg

Förlorat framgångsrecept. Under lång tid gick Socialdemokraterna till val på ­ stora ­reformer – av pensioner, föräldraförsäkring och semester. I de senaste valen har det ­saknats ­ekonomiskt prioriterade förslag av denna kaliber, trots att både tandvården och ­arbetsrätten skulle platsa på en reformagenda, skriver statsvetaren Jonas Hinnfors.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.