Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 14:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bristerna-i-aldreomsorgen-kan-sanka-valfardspolitiken/

SVENSK POLITIK

DN Debatt. ”Bristerna i äldreomsorgen kan sänka välfärdspolitiken”

Det skulle inte förvåna mig om många med goda ekonomiska resurser nu kommer att köpa sig privata försäkringar med förhoppningen att detta ska ge dem adekvat sjukvård och inte minst ett värdigt slut på livet, skriver Bo Rothstein.
Det skulle inte förvåna mig om många med goda ekonomiska resurser nu kommer att köpa sig privata försäkringar med förhoppningen att detta ska ge dem adekvat sjukvård och inte minst ett värdigt slut på livet, skriver Bo Rothstein. Foto: Oliver Berg/TT

DN DEBATT 3/6.

Bo Rothstein: Det är en tragedi att många avlidit på grund av brister i äldreomsorgen som relativt enkelt skulle ha kunnat åtgärdas.

Om inte ett omfattande renoveringsarbete nu kommer till stånd kan det innebära slutet för det sociala kontrakt som den generella välfärdspolitiken i Sverige vilar på.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.