Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-01 21:49

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/britternas-uttrade-okar-kraven-pa-sverige-i-eu/

DN Debatt

DN Debatt. ”Britternas utträde ökar ­kraven på Sverige i EU”

Den brittiske konservative premiärministern Boris Johnson talar utanför regeringskansliet 10 Downing Street i London dagen efter valsegern den 12 december när det stod klart att regeringen skulle få stöd i parlamentet för planen att gå vidare med ett utträde ur EU som ska inledas med 31 januari.
Den brittiske konservative premiärministern Boris Johnson talar utanför regeringskansliet 10 Downing Street i London dagen efter valsegern den 12 december när det stod klart att regeringen skulle få stöd i parlamentet för planen att gå vidare med ett utträde ur EU som ska inledas med 31 januari. Foto: James Veysey/Shutterstock

Britternas utträde ur EU ökar kraven på Sverige. Brexit innebär att vi ­tappar en nära allierad i många viktiga sakfrågor. Det förändrar ­balansen i EU och ställer krav på oss att vara mer aktiva och offensiva, skriver den tidigare statsministern Ingvar Carlsson och EU-minister Hans Dahlgren (S).

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in