Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-08 17:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bygg-lagenheter-for-seniorer-det-kan-frigora-smahus/

DN DEBATT REPLIKER

DN Debatt Repliker. ”Bygg lägenheter för seniorer – det kan frigöra småhus”

Bygg moderna lättskötta lägenheter i markplan - som dessa i Stavsjö - som är anpassad till de äldres behov och där man kan bo i ganska många år, kanske med lite stöd av hemtjänsten efterhand, skriver artikelförfattarna.
Bygg moderna lättskötta lägenheter i markplan - som dessa i Stavsjö - som är anpassad till de äldres behov och där man kan bo i ganska många år, kanske med lite stöd av hemtjänsten efterhand, skriver artikelförfattarna. Foto: Eva Lindblad

REPLIK DN DEBATT 11/1.

Gunnar Casserstedt och Larz Johansson: I många av våra stadsnära småorter på landsbygden finns välskötta småhus där det bor äldre människor som gärna vill bo kvar på orten men i ett mer lättskött boende. Om de erbjuds moderna och lättskötta lägenheter kan dessa småhus bli tillgängliga för barnfamiljer.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.