Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-01-24 03:54

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/bygg-nytt-operahus-och-lagg-nobel-center-i-operahuset/

DN Debatt

DN Debatt. ”Bygg nytt operahus och lägg Nobel Center i Operahuset”

Operahuset vid Gustav Adolfs torg är en fantastisk byggnad från den tid Nobel själv verkade och den skulle smidigt kunna anpassas till en ny funktion som Nobel Center, skriver Per Axel Nordfeldt.
Bild 1 av 2 Operahuset vid Gustav Adolfs torg är en fantastisk byggnad från den tid Nobel själv verkade och den skulle smidigt kunna anpassas till en ny funktion som Nobel Center, skriver Per Axel Nordfeldt.
Foto: Anders Wiklund/TT
Masthamnsoperan är tänkt att ligga nedanför Fåfängan vid Stockholms inlopp. Platsen fungerar utmärkt för placeringen av ett operahus och passar mycket väl in i planerna för en expansion av nord­östra Södermalm, skriver Per Axel Nordfeldt.
Bild 2 av 2 Masthamnsoperan är tänkt att ligga nedanför Fåfängan vid Stockholms inlopp. Platsen fungerar utmärkt för placeringen av ett operahus och passar mycket väl in i planerna för en expansion av nord­östra Södermalm, skriver Per Axel Nordfeldt.
Bild: Diakrit

DN DEBATT 19/10. Efter att byggandet av Nobel Center på Blasieholmen stoppats av den nya politiska ledningen i Stockholm behövs en ny lösning. Det finns en utväg som är smidig, snabbt genomförbar och kostnadseffektiv: placera Nobel Center i nuvarande Operahuset och bygg ett nytt operahus i Masthamnen, skriver frilansjournalisten Per Axel Nordfeldt.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in