Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-06-14 16:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/debatt/byt-coronastrategi-och-isolera-bara-utsatta-riskgrupper/

DN DEBATT

DN Debatt. ”Byt coronastrategi och isolera bara utsatta riskgrupper”

Personer i riskgrupper måste i möjligaste mån undvika kontakt med personer som kan vara smittade. Här har samtliga i samhället ett ansvar, men det är också viktigt att ha verktyg för att kunna avgöra vilka som är smittade eller har varit smittade, skriver artikelförfattarna.
Personer i riskgrupper måste i möjligaste mån undvika kontakt med personer som kan vara smittade. Här har samtliga i samhället ett ansvar, men det är också viktigt att ha verktyg för att kunna avgöra vilka som är smittade eller har varit smittade, skriver artikelförfattarna. Foto: TT

DN DEBATT 28/3.

Forskare knutna till Science for life laboratory: Med en snabb uppbyggnad av covid-19-diagnostik kan vi välja en alternativ strategi.

En strategi där riskgrupper skyddas från smitta och majoriteten av befolkningen tillåts att försiktigt gå tillbaka till det normala. Vi kan inom kort ha en diagnostikplattform uppsatt genom ett samarbete med ett kinesiskt forskningsinstitut.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in